Att vara idrottare på college

Kombinationen att få en förstklassig akademisk utbildning samtidigt som du tränar och utvecklar din sport är svårslagen. Med ett idrottsstipendium är det endast du själv som sätter gränserna för hur långt du vill gå med din idrott och oavsett när du i framtiden slutar sporta kommer du alltid ha en akademisk utbildning att falla tillbaka på.

Kombinationen

Många av världens bästa universitet som Harvard, Yale, Stanford, Cal-Berkley och UCLA är skolor med många idrottare och där sport är stort. Alla skolor erbjuder dessutom idrottsstipendium.
Idrott i USA håller generellt en mycket hög nivå och landet är tveklöst ett av de bästa ställena i världen för att kombinera idrott med studier.

Idrottslagen

Alla skolor och universitet har sina idrottslag och ingår i olika ligor. Det finns två ligor som är de främsta och som de flesta vill söka sig till. Den allra största ligan är NCAA (National Collegiate Athletic Association) NCAA är i sin tur uppdelat i tre olika divisoner.
Under NCAA kommer NAIA (National Association of Intercollegiate Ahtletics) Den näst största ligan men den kräver sina skickliga idrottare med samma krav som den högre ligan. Läs mer om sportsystemet och de olika ligorna på den här sidan.

Är du en person som även gillar uppmärksamhet och mycket publik kring din sport? I USA är collegesport mycket utbrett och populärt och här blir de bästa idrottarna snabbt uppmärksammade i sina städer och skolor. Passionen för sporten sträcker sig långt utanför skolans gränser och kan jämföras med vårt intresse för allsvenskan och elitserier.

Visste du att...

Det amerikanska collegesystemet har producerat några av de mest kända namnen i världen inom idrott. Visste du att Therese AlshammarHenrik Stenson & Annika Sörenstam gått vägen genom collage i USA. Och du kanske även är bekant med namn som Michael Jordan & Tiger Woods för att bara nämna några.

Vill du läsa mer om hur det är att studera i USA så finns bland annat allastudier.se, studentum.se & utlandstudier.se med mängder av bra info. 

HAR DU VAD SOM KRÄVS?

Vi ser till att du som idrottsutövare får tillgång till över 20 000 skolor och tränare i de största ligorna. Vi hjälper dig att säkra ditt stipendium!

TOP