University spotlight! Mount Berry University

Mount Berry University

Campus

Mount Berry University ligger I Rome, Georgia och grundades 1902 av Martha Berry. Berry’s campus är 27,000 acres vilket är världens största campus, och a4r även rankat som ett av de vackraste campus I USA. Berry’s stora campus inkluderar en kombination natur och möjligheter studiemässigt. Med ett omfattande ekosystem av skogar, ängar och bäckar kombinerat med unika möjligheter för forskning, entreprenörskap, och praktisk undervisning. För de som gillar utomhus aktiviteter är detta campus en dröm. Man kan hyra kajak, cykel, tält, boka camping, och paddla i älven och mycket mer för att njuta av utelivet. Det är inte många campus man kan göra det på! Utöver det kan man även vandra genom campusets 88miles (142km) långa vandringsspår.

Mount Berry University campus

Studier

Mount Berry University är en omfattande liberal arts och science college med 47 ursprungliga byggnader. Som medlem i Annapolis grupp, en organisation för topp liberal arts skolor i landet och är Berry rankat på 3:e plats bland regionala universitet i södra delen av USA. Berry har ca 3000 studenter och 99% av de rankade faculty professorerna har en PhD eller den högsta examen inom ett studieområde.

Fun fact: Mount Berry Univesity har varit med i många TV produktioner. Pennhusrt University i STranger Things 4 är i verkligheten Mount Berry University. Det var även inspelningsplatsen av Sweet Home Alabama för 20 år sedan.

Mount Berry University Campus

Atletiskt

Mount Berry University tillhör Southern Athletic Association (SAA) i NCAA division 3. Skolan har 23 olika lag som tävlar inom SAA samt fler intramural lag. De har flertal lag inom baseboll, Amerikansk fotboll, basket, friidrott, cross country, fotboll, golf, lacrosse, tennis, volleyboll, softboll, simning, dykning, och ridsport.

Berry’s idotts lag har vunnit 8 nationella championships inom lagsporter varav tre är inom damfotboll, tre inom ridsport, en inom basket samt en inom golf. Utöver det har de även vunnit 10 individuella national championships. Total har Berry’s athletics vunnit 47 conference championships varav 8 av dessa var vunna säsongen 2021/22. Tre av dessa lagen vann både regular season och Conference tournament.

Mount Berry University softball team

Mount Berry University men's soccer

Om du vill veta mer om Mount Berry University så kan du besöka deras hemsida här och deras atletiska sida här! Läs mer om hur processen att åka på college går till!