Idrottsstipendium för tjejer

Lättare för tjejer att få ett idrottsstipendium

Möjligheten att få ett stipendium är något bättre för talangfulla tjejer. Går du i tankarna om att studera i USA och samtidigt utvecklas inom din idrott? Då ska du absolut ta chansen att söka ett stipendium. 

Vi på Athletes USA hjälper hundratals tjejer varje år att hitta en toppskola samt ett stipendium. Vi hjälper atleter inom sporter som golf, tennis, fotboll, simning och många fler. Det finns olika typer av stipendier som varierar mellan 1-100% av utgifterna på universitetet(undervisning, hyra, mat mm). 

VARFÖR ÄR DET LÄTTARE FÖR TJEJER?

Det delas ut fler stipendium till flickor än till pojkar. Detta beror på att alla skolor måste fördela sina pengar lika mellan män och kvinnor. Amerikansk fotboll är en av de största sporterna och varje lag ofta har över 100 spelare i truppen. Detta gör det att antalet stipendier för herrar snabbt tar slut och det finns fler stipendier i andra sporter för tjejer. Sport som fotboll, tennis, golf etc. har flera stipendier att ge till sina kvinnliga idrottare.

EN STOR LIVSERFARENHET ATT PLUGGA PÅ COLLEGE

Det är såklart ett stort steg att flytta till ett annat land för att studera på college. Men den som tar detta steget kommer få en otroligt resa och en livserfarenhet som många aldrig kommer få vara med om. Du kommer skaffa dig vänner från hela världen, du får en utbildning, du får satsa på det du älskar mest, din idrott. Som “Student athlete” kommer få möjligheten att resa runt i USA och uppleva fantastiska saker. 

STORA MÖJLIGHETER FÖR DIN FRAMTID

När college-tiden är över är det många som kommer ha ett CV utöver det vanliga. Om du inte kommer fortsätta med din idrott så kommer du vara fullt redo för arbetsmarknaden. Arbetsgivare älskar att arbeta med idrottare som är disciplinerade, självmotiverade och målinriktade. 

TÄNK PÅ ATT DET TAR TID

Själva processen för att få ett idrottsstipendium tar lite tid, så det är smart att vara ute i god tid (vi rekommenderar att du börjar 8-18 månader innan du vill börja) och helst innan du avslutar gymnasiet. Detta är chansen att prova något annat och samtidigt belönas för allt hårt arbete du har gjort i din sport genom att få ett stipendium värt många tusentals kronor samtidigt som du får en kandidatexamen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *