Vilka är vi

Emmy

Var kommer du ifrån och var bor du?
Jag är uppvuxen på Hönö i Göteborgs norra skärgård. Bor nu i Stockholm.

Vad har du för idrottsbakgrund?
Jag spelade fotboll fram till jag skadade mig. Idag utövar jag främst golf på fritiden.

Vad har du för universitetsutbildning/erfarenheter från college?
Jag har tidigare studerat religionsvetenskap, engelska och historia vid Mittuniversitetet. Idag läser jag paralegalprogrammet på yrkeshögskola i Göteborg.

Hur var din tid på college?
Jag har själv inte gått på college i USA.

Varför gillar du att jobba med Student Athletes?
För mig är det väldigt roligt att hjälpa ungdomar på sin resa mot sin dröm, oavsett om den drömmer handlar om professionell idrott, uppleva USA eller utbildning. Eftersom jag kommer från en lärarbakgrund och hjälper ungdomar att studera inför SAT & TOEFL, brinner mitt hjärta lite extra för de akademiska bitarna av college.

Viktigaste för att bli en framgångsrik Student Athlete?
Förberedelserna innan man åker är enligt mig viktiga för att man ska känna sig lugn och trygg inför college. Det är viktigt att få så mycket förståelse för college som möjligt innan man åker, vi värderar därför betydelsen av information och kommunikation i vårt löpande arbete med våra Student Athletes.

Vilka sporter jobbar du med?
Samtliga sporter.

Vad har du för ansvarsområden på Athletes USA?
Som administratör för Athletes USA Nordic har jag hand om den löpande kontakten med våra Student Athletes. Jag hjälper till i alla steg i processen, allt från översättning av betyg till registreringar för bland annat SAT, TOEFL, NCAA och NAIA. Utöver det administrativa arbetet hjälper jag även till med studier inför SAT och TOEFL.

-----

Linus

Var kommer du ifrån?
Jag är uppvuxen i Gottskär, utanför Kungsbacka. Bor nu i Stockholm.

Vad har du för idrottsbakgrund?
Jag har spelat golf från att jag var 9 år gammal. Efter college utövade jag golf på professionell nivå där jag bland annat spelade på PGA Tour Latinamerika, PGA Tour Canada, Korn Ferry tour och WEB.COM tour. Jag har även spelat 6 tävlingar på Europatouren och 4 tävlingar på Challengetouren.

Vad har du för universitetsutbildning/erfarenheter från college?
Jag gick mina 4 år på college på University of Arkansas Little Rock, där jag erhöll en hedersexamen i psykologi och marknadsföring. Jag tog examen på Dean’s List och var 4-year Co-Captain och en Academic All American.

Hur var din tid på college?
Min tid på college var först präglad av oro att jag inte skulle klara av det. Tack vare hjälp från bra coacher och familj lyckades jag övervinna min rädsla. Jag lärde mig ta hand om mig själv, klura ut vad jag ville med mitt liv och min golfkarriär. Jag fick också en utbildning jag aldrig fått om jag hade stannat kvar i Sverige. Jag fick ett självförtroende som hjälpt mig vara framgångsrik både i karriären och socialt. Jag kände mig 100 gånger starkare när jag tog min examen, jag var redo att ta an världen på ett sätt jag aldrig trodde jag skulle vara innan jag åkte dit. College hjälpte mig gå från ett barn till en man.

Varför gillar du att jobba med Student Athletes?
Mitt val att åka till college är det bästa valet jag tagit i mitt liv. Som Student Athlete får man så mycket värdefulla erfarenheter på så kort tid, med tanke på hur mycket man lär sig förstå världen, människor och andra kulturer. 4 år på college ger en struktur, information och att hitta sig själv oavsett om man sedan väljer att utöva sin idrott på professionell nivå eller inte. Tack vare college har man alltid en utbildning att falla tillbaka på. Jag har en stark passion för att hjälpa nästa generations idrottare med deras resa till USA, samt att hjälpa dem undvika misstag jag själv begick på grund av okunskap.

Viktigaste för att bli en framgångsrik Student Athlete?
Knowledge is power. Det är viktigt att samla på sig så mycket information som möjligt i processen innan och under college. Vi brukar tala om att varje Student Athlete har ett marknadsföringsvärde, ju bättre dessa är desto större möjligheter och chanser att nå sin fulla potential. Fokuserar man på alla delar i marknadsföringsvärdet har man stor potential att bli en framgångsrik Student Athlete

Marknadsföringsvärdet består av:

  • Idrottsprestationer
  • Akademiska prestationer
  • SAT/TOEFL
  • Personlighet och drivkraft
  • Marknadsföringspotential/social media

Vilka sporter jobbar du med?
Samtliga

Vad har du för ansvarsområden på Athletes USA?
Som Scout Director har jag tät kontakt med scouterna som arbetar för Athletes USA. Utöver det arbetar främst med de idrottsliga delarna av processen, jag hjälper våra Student Athletes med strategier för tävlingar, upplägg och mentala aspekter som är viktiga för att lyckas. Jag arbetar också med coachning inom golf där jag hjälper våra golfare att lyckas övervinna mentala och fysiska hinder som behövs för de ska bli de bästa golfarna de kan bli baserat på deras egna prestationer och mål. Coachningsprogrammet är till för att hjälpa våra Student Athletes att vara så förberedda som möjligt både fysiskt och mentalt för college.

-----

Johanna

Var kommer du ifrån och var bor du?
Jag är uppvuxen i Bjärred, en liten ort mellan Lund och Malmö. För tillfället bor jag i Atlanta, Georgia i USA.

Vad har du för idrottsbakgrund?
Jag spelade både fotboll och handboll när jag var yngre. Jag la ner med handbollen och fortsatte med fotbollen där jag var en del av skånelaget i min årskull. Jag fortsatte med fotbollen i Borgeby FK innan jag bestämde mig för att åka på college i USA för att kombinera fotbollen med skola.

Vad har du för universitetsutbildning/erfarenheter från college?
Jag startade college på Lincoln Memorial University i Tennessee, ett lag i NCAA D2. Efter 2 år gjorde jag en transfer till Life University i Georgia, ett lag i NAIA för att fortsätta spela fotboll och avsluta min kandidatexamen i Business administration & Management.

Hur var din tid på college?
Min tid på college bestod dessvärre av en del skador. Innan jag åkte på college hade jag 2 korsbands- och meniskskador och operationer. Mitt första år på college vann vi Conference Tournament och gick till Regionals där vi förlorade med 2–1 mot laget som kom två i Nationals. Mitt andra år blev säsongen inställd pga. pandemin. Efter 2 år i bergen i Tennesse, en bra bit utanför den närmaste staden och en ytterligare meniskskada, så bestämde jag mig för en transfer. Stor del av transfer processen gjorde jag på egen hand och hamnade på Life University i Georgia, 15 minuter från storstaden Atlanta. Där spenderade jag mina sista 2 säsonger, första året gjorde vi historia och vann mot många nationellt rankade lag. Den andra säsongen gjorde vi historia igen då vi gick till final i Conference Tournament för första gången. Jag spenderade 1,5 år på Life U innan jag tog examen. Under min tid på college fick jag uppleva två olika skolor, två olika miljöer och två olika divisioner vilket har givit mig massa minnen och erfarenheter. Min upplevelse på college är något jag inte hade bytt ut mot någonting!

Varför gillar du att jobba med Student Athletes?
Jag har alltid haft ett brinnande intresse för sport, speciellt fotboll. När jag gick igenom processen av att hitta en skola att studera och spela fotboll på, så visste jag att detta var ett jobb jag ville göra. Genom min resa på college blev College Sports Agent ett jobb jag drömde om, då jag vill hjälpa andra atleter att hitta en skola och ett lag för dem så att de kan uppleva den resan som jag har upplevt själv! Studera och spela fotboll i USA var ett äventyr som har gett mig minnen, upplevelser och erfarenheter för livet, och jag vill hjälpa andra idrottare att uppnå det också!

Viktigaste för att bli en framgångsrik Student Athlete?
Det finns mycket som kan göra dig till en framgångsrik Student Athlete. Mina främsta tips är:

  • Organisera skola och idrott så att du uppehåller dina betyg samtidigt som du utvecklas inom din sport och kan prestera ditt bästa. Skolan och sporten går hand i hand!
  • Ge alltid allt du har, ta för dig och använd dig av resurserna på skolan! Resurser såsom läxhjälp, sjukgymnaster osv.

Vilka sporter jobbar du med?
Jag jobbar främst med fotbollen.

Vad har du för ansvarsområden på Athletes USA?
Jag är rekryteringsmanager och scout. Jag nätverkar med atleter, utvärderar deras möjligheter och hjälper dem genom processen från att hitta en skola, till att de landar på sin nya skola och allt däremellan.

 

TOP