Behöver du hjälp med TOEFL eller SAT Test?

Vi har många års erfarenhet av att hjälpa studenter med allt som krävs för att studera i USA. Fyll i formuläret så återkommer vi med allt du behöver veta om TOEFL och SAT

  För- & Efternamn

  Mail

  Telefon

  Idrott

  SAT & TOEFL

  Som internationell idrottsstudent behöver du, i 95% av fallen göra två prov för att bli ”eligible” (godkänd för spel i de största ligorna NCAA och NAIA). Det ena är ett språktest som heter TOEFL – Test Of English as a Foreign Language. Det andra kan variera men det absolut vanligaste är SAT, ett sorts högskoleprov som testar matte och engelska. Både NCAA och NAIAs eligibility center godkänner också resultat från en konkurrent till SAT som heter ACT men detta prov är inte alls lika vanligt.

  Man måste hålla i minnet att det finns två typer av krav för SAT, TOEFL och ACT. Det som listas nedan är nivåerna som krävs för att få utöva collegeidrott. Utöver det kan de olika skolorna ställa högre krav. Ju högre testresultat desto större valfrihet av skolor har du och det kan ofta även leda till ökat akademiskt scholarship.

  Vad Innebär SAT & TOEFL

  SAT är ett standardiserat prov för antagning till college som ägs, görs och administreras av the Collegeboard, en icke vinstdrivande organisation i USA.

  SAT består av fyra delar:
  * Reading
  * Writing (där du intresant nog inte behöver skriva ett enda ord)
  * Mathematics (2 delar)

  NCAA och NAIA (De största idrottsligorna) lägger ihop reading & writing till ett resultat och de bägge mattedelarna till ett. Varje del poänggraderas mellan 200 – 800 poäng. Maxpoäng för hela provet blir alltså 1600 (2*800 poäng) och det lägsta man kan få är 400 poäng. Minikravet brukar vara runt 840 poäng men ju bättre du skriver desto bättre möjligheter får du till att välja skola.

  För NCAA används en sk Sliding Scale där man kan balansera ett sämre resultat på SAT med ett högt snittbetyg i sina kärnämnen (Core GPA) och tvärtom. Du kan kombinera ditt matteresultat från ett prov med ett ”reading/writing resultat” från ett annat prov.
  NAIA kräver ett resultat på 860 poäng. Här är det inte tillåtet att kombinera olika provresultat utan du måste uppnå ditt kombinerade resultat under en sittning.

  SAT-testet kostar i dagsläget 90 USD och du ska anmäla dig ca en månad innan. Har man inte anmält sig i tid kan man sätta upp sig på en väntelista och då kostar det lite mer. I Sverige kan man skriva SAT i Göteborg, Malmö och Stockholm. Se www.collegeboard.org för aktuella provdatum och anmälan till aktuella prov.

  Athletes USA och SAT

  Du som är ansluten till Athletes USA och har valt SAT-hjälp som tillägg kommer att ha en stor fördel jämfört med många andra. Vi har en lång erfarenhet av att hjälpa nordiska idrottstjejer och killar med de rätta förberedelserna inför SAT. En del av det vi erbjuder är en unik nulägesgenomgång på svenska, som steg för steg går igenom hur provet är sammansatt och hur man bör plugga innan genomförande. Du kommer att få både skriftlig och muntlig hjälp för att höja din score rejält.

  När ska jag göra SAT?

  Vi rekommenderar att du gör provet senast höstterminen i tvåan på gymnasiet. Du kan givetvis räkna med att vi hjälper dig på bästa sätt även om du vill göra provet senare.

  TOEFL

  TOEFL mäter studentens möjlighet att använda sig av engelska på universitetsnivå. TOEFL erbjuds endast som ett internetbaserat (ibT) test i Sverige. Discover Business har bra information som visar på provets innehåll och hur du studerar inför TOEFL.

  TOEFL – upplägg

  Del 1: Reading (läsförståelse) tar cirka 90 minuter
  Del 2: Listening (hörförståelse) tar cirka 60 – 90 minuter
  Del 3: Speaking (muntlig framställning) tar cirka 20 minuter
  Del 4: Writing (skriftlig framställning) tar cirka 50 minuter
  Resultatet av de olika delarna räknas sedan ihop och ger en totalpoäng.

  Hur går man tillväga

  Det bästa sättet att registrera dig för ett TOEFL-test är att gå in på www.ets.org/toefl, där du upprättar en personlig profil och kan få reda på vilka testcenter som finns samt vilka datum som testet hålls. Vid registreringstillfället betalar du också avgiften på drygt 200 dollar.

  ACT

  ACT är ett antagningsprov för college med tester i engelska, matte, läsförståelse och naturvetenskap. Provet accepteras av alla 4-åriga colleges och universitet i USA.
  Registrera dig här www.actstudent.org för att genomföra testet och då ACT inte är alls lika vanligt förekommande som SAT så har Athletes USA valt att inte ge specialundervisning i ACT.

  STUDENTVISUM

  För att studera i USA krävs ett studentvisum. Vanligtvis utfärdas visumhandlingarna i samband med att du blir antagen till en skola. För att få visum behöver du besöka USA:s ambassad i Stockholm för en kortare intervju. Vi på Athletes kommer självklart att hjälpa dig genom även denna processen.

  HAR DU VAD SOM KRÄVS?

  Vi ser till att du som idrottsutövare får tillgång till över 20 000 skolor och tränare i de största ligorna. Vi hjälper dig att säkra ditt stipendium!

  TOP