University Spotlight – University of Cumberlands

University of The Cumberlands, KentuckyUniversity of the Cumberlands

University of the Cumberlands ligger i hjärtat av Appalacherna i Kentucky. Skolan är en av de största och mest prisvärda privatägda universitetet i hela Kentucky. 1888 grundades ett litet college som då kallades Williamsburg Institute. 1913 köpte man till Highland College och det var då skolan fick namnet Cumberland College.  Skolan fick inte sitt nuvarande namn förens 2005.

Cumberlands är hängivna till att förbereda studenter inför framtiden genom innovativa program samt genom praktisk och experimental undervisning och research. På skolan går det ca 20 000 studenter, både undergrad och graduate inräknat. Skolan har studenter från 44 olika stater samt 38 olika länder.

University of the Cumberlands har fått många utmäkrningar och hamnat högt upp på många rankningar. Här kan ni se de senaste:

  • De hUC Basket gymar blivit utnämnda till College of Distinction 5 år i rad
  • Blivit rankade högst av universiteten i söder för Social Mobility
  • Det snabbast växande universitetet i Kentucky 2021
  • De blev utnämnda till Säkraste colleget i Kentucky
  • De blev utnämnda till det bästa online colleget i Kentucky
  • Det bästa graduate skolan 2022
  • Blev nämnd till en topp 10 militär vänligt universitet i 2022

Akademiskt

University of Cumberlands mål är att erbjuda en prisvärdig undervisning i hög kvalitet till alla studenter från olika bakgrunder. Skolan är grundad på Kristina principer och ledarskap genom service. De fokuserar på mindre antal studenter i varje klass för att försäkra sig om att all får den uppmärksamheten och hjälpen som behövs för att kunna maximera sin inlärning.

Skolan ger en även möjligheten att göra intensivare studier. Genom en åtta-veckors bi-term kan du bli klar med dina studier och få din examen på den kortaste möjliga tiden möjligt. Mång av programmen som erbjuds kan bli klara på så lite som 10 månader, vilket ger dig möjligheten att snabbt och effektivt avancera inom din karriär eller på börja en inriktning för att bredda ut dina perspektiv.

Skolan erbjuder fler än 55 olika majors och pre-professionella program samt 10 olika fokusområden inom graduate programmen. Dessutom har 98% av studenterna fått någon form av finansiellt stöd. Du kan läsa mer om deras program här!

Atletiskt

UC mascot University of Cumberlands tillhör Mid-South Conference (MSC) i NAIA. Deras herrlag inom lacrosse tillhör dock en annan Conference, the Appalachian Athletic Conference (AAC). Cumberlands tävlar med 28 intercolligate varisty sporter. Dessa är herr- och dam basket, crosscountry, golf, bowling, lacrosse, fotboll, simning och dykning, tennis, track & field, och wrestling. Utöver det har de även baseboll och amerikansk fotboll inom herrsidan, samt volleyboll och softboll inom damsidan. De har även cheerleading, dans, e-sport och bågskytte där lagen är mixade.

2001 ändrades skolans maskot från ’indians’ till ’Patriots. Därmed ändrades även skolans färger från rödbrun och vit till röd, vit och blå. Patriots som den nya maskoten var passande då campusbyggnader reflekterade de vara koloniala arkitekturen som skolan är känd för idag.

Säsongen 2022-2023 var en framgångsrik säsong för den atletiska delen av University of the Cumberlands.  Under säsongen tog bland annat bågskyttelaget 4 nationella titlar i NAIA slutspelet. De har nu 54 totalt sedan 2012-2013 säsongen. Även damfotbollslaget gjorde bra ifrån sig då de tog sig till semifinal i Nationals efter att ha tagit sig till Conference tournament final i MSC. Damerna har lyckats ta sig till det nationella slutspelet de 4 senaste åren, 2019-2022. Både dam och herrgolflaget tog sig även till nationella slutspelet i år. Efter att herrarna tog en första plats i MSC tournament tog de sig vidare till det nationella slutspelet och var därmed det enda laget på herrsidan i Mid-South Conference. Även damerna vann Mid-South Conference tournament och fick därmed sin 10:e titel på 11 år tillsammans med sin MSC regular season championship. Detta tog även damerna till det nationella slutspelet där de slutade på 15:e plats och fick flera All-Americans under säsongen.

 

UC women's soccer went to the National tournament   UC basketball

Bra att veta!

Vill du läsa mer om University of the Cumberlands atletiska avdelning och om specifika lag så kan du besöka deras hemsida här!

Du kan även läsa mer på vår hemsida om att studera på college, hur vi kan hjälpa dig med processen och hur du kan få en gratis utvärdering!