Studera på college i USA

I USA studerar drygt 500 000 idrottare på 4000 universitet/college & privata skolor. Det finns alla typer av skolor och nivåer och du behöver inte vara en elitidrottare för att platsa och få stipendium.  De som förväntas och krävs av dig är engagemang, träning samt att visa att du kan nå resultat.

Grundutbildningen i USA är fyra år och det är också den längden du kan räkna med att läsa för att få din examen.
I USA, till skillnad från Sverige så söker man in på den skola man vill studera på. Och sen väljer man inriktning. I Sverige väljer vi utbildningen först och så följer skolvalet efter det. Så i USA är det första basåret lika för alla, helt oeberoende av vad ska fortsätta läsa. De händer även att många bestämmer sig först i slutet av första läsåret. Skulle de vara så att du valt utbildning innan du börjar studera har du alla möjligheter att ändra ditt val innan första basåret är slut.
Andra året och även följande år (år 3 och år 4) kommer ditt schema vara baserat på dina val och kurser.

Tider Under Året när man studerar på college

Skolorna har oftast tvåterminssystem (semesters) eller kvartalssystem (quarters).  Går du i en skola med tvåterminsystem börjar du  oftast i augusti och januari. Höstterminen varar från augusti till december och sen är det 1 månads uppehåll. Vårterminen går från mitten av januari till mitten av maj innan 3 månaders uppehåll. För kvartalsystem börjar du i januari, april och september. Som Idrottsstudent startar du i regel i augusti eller september för pre-season träning.

När ska jag ansöka?

Bästa tiden för dig att söka är 2 år innan tänkt start i USA. Ungefär när du går andra året på gymnasiet.

Du har alla möjligheter och val

Det är en enorm bredd på utbildningar i USA vilket vidare ger dig stora möjligheter att studera precis vad du önskar samt att få spetsutbildningar genom skolornas flexibilitet. Oavsett vilken sport du söker för finns hundratals utbildningar att välja mellan.

Ska jag undvika någon utbildning?

Ja de finns faktisk lite fallgropar som kan vara riktigt bra att vara medveten om. Det gäller främst för de som vill utbilda sig till läkareadvokat eller mäklare. Här ser utbildningarna väldigt olika ut från svenska tillvägagångsätt och det är väldigt svårt att tillgodose sig de 4 åren hemma i Sverige.  Studerar du till läkare och advokat i USA läser du först 4 år på coellge och sen läser du vidare vidare på Med School resp Law school.
För att bli mäklare behöver du endast plugga ett par månader då mäklarutbildningarna i USA inte inkluderar administrativt arbete som de gör i Sverige. Så den meriten kan du dessvärre inte nyttja här. Är du intresserad av någon av dessa utbildninarna se till att du är väl påläst och ställ gärna frågor till oss så ska bi göra de bästa vi kan för att hjälpa dig.

Vilken utbildning behöver jag från Sverige?

För att få studera i USA krävs det att du har en avslutad gymnasieutbildning. Tänk på att desto bättre betyg du har under gymnasiet, desto större är möjligheten att komma in på de absolut bästa skolorna. Observera att du inte behöver ta studenten för att börja leta skola utan gör det så tidigt som möjligt. Men du får inte starta innan du har en avslutad examen i Sverige.

Säkra din framtid!

Utlandserfarenheter som studier på en amerikansk skola har visat sig vara en mycket stor konkurrensfördel på arbetsmarknaden. En avslutad examen från USA är uppskattad från många arbetsgivare världen över. Arbetsgivarna värderar högt de engagemang som krävs för att åka till USA och det talar för mycket drivkraft hos individen.

Nu återstår det bara att ta reda på vilka chanser Du har? Ansök redan nu så utvärderar vi dig och din ansökan helt gratis!

Mer info på… allastudier.se, studentum.se & utlandstudier.se med mängder av bra info.

HAR DU VAD SOM KRÄVS?

Vi ser till att du som idrottsutövare får tillgång till över 20 000 skolor och tränare i de största ligorna. Vi hjälper dig att säkra ditt stipendium!

TOP