Highlight Video Tips!

Din highlight video är en viktig del utav processen att hitta en skola. Din highlight video är vad som attraherar coacherna till dig och vad som gör dem intresserade av att ha dig i deras lag. Det finns en del saker att tänka på när du gör en highlight video.

Längd av en highlight video

Coacher kollar ungefär på 1.5min av din highlight video, i vissa tillfällen mer eller mindre. När coacher är i processen av att hitta nya spelare måste de vara effektiva med sin tid och kan inte sitta och kolla på var spelare i flera min. Din video får inte vara för lång för då kommer coacherna tröttna och inte kolla klart på videon. De kommer inte tröttna på grund av att de inte är intresserade, men för att deras tid är värdefull och de har inte flera timmar om dagen att hitta spelare som de är intresserade av. Vi rekommenderar att din video är mellan 3-5 min.

Hur lång ska en highlight video vara?                När borde jag börja göra min highlight video?

Utveckling & alternativ

Det är även viktigt att uppdatera din highlight video regelbundet. Det är till en fördel att skapa flera highlightvideos så att coacher kan se din utveckling över åren. Du kan uppdatera och skapa nya higlight videos varje år, efter varje säsong eller för alla truneringar som du spelar. Därmed är det till en stor fördel att börja processen tidigt och samla på sig så många klipp som möjligt. Mer material ger dig även chansen att kunna välja det allra bästa klippen.

Överväg dina klipp i din highlight video

I och med din video inte kan vara för lång så är det viktigt att du tar ut de bästa klippen av dig. Alla dina klipp behöver inte vara från en och samma match, men var noga med att välja ut de klippen som du presterar bäst i. Använd klipp där du gör något bra och verkligen visar vilken slags spelare du är. Det är även till en fördel att överväga vilka klipp du bör ha med i din highlight video. Faktorer du borde fundera över som coacher lägger märke till är vilken omgivning du spelar i, vilka motståndarna är och kvalitet på videon.

Vilka klipp borde jag ha med i min highlight video?                    I vilken ordning borde klippen organiseras

Statistik & Organisera dina klipp

Trots att din video är så kort som 3-5 min så är det viktigt att du organiserar din klipp i videon. Börja med de allra bästa klippen och följ upp med de näst bästa klippen osv. Amerikanare gillar även att kolla på statistik. De kan alltid kolla upp statistik, men försök ha med klipp som representerar din statistik.

Inom lagsporter fokusera på att ha med klipp där du gör mål, assists, räddningar, samt klipp där du visar upp värdefulla egenskaper av dig som spelare och videos som visar en slutprodukter. Inom fotboll är det viktigt att ta med klipp där du gör något värdefullt för din position. Till exempel, som en anfallare ha med när du gör mål, assists, 1v1 och klipp där du gör skillnad. En mittback kan också ha med klipp där den gör mål samt 1v1, men bör även fokuserar på videos med långa passningar från backlinjen upp till anfallaren. Generellt sätt fotbollsmässigt så letar coacher efter fysik och snabbhet, vilja att vinna och slutprodukt.

Inom en individuell sport ligger fokuset på andra aspekter än mål och assists. I en  golf highlight video tex borde du fokusera på att ha med sving videos som är både ‘down the line’ och ‘face view’. Försök att ha med sving videos med både en järnsexa, en wedge och en driver. Coacher vill även se videos av puttar, chippar och bunkerslag.

Vad bör du undvika i din Highlight video?

Vad borde du undvika i din highlight video

Det finns även en del att undvika i din highlight video. För det första bör du undvika att ha med utfyllnadsklipp. Din video bör som sagt endast vara 3-5minuter, därför är det viktigt att du bara har med de bästa klippen. Det är bättre att din video är kortare än att du har med utfyllnadsklipp.

Du kan använda dig av en markör för att göra det tydligt för coacherna vem du är i videon. När du använder en markör så är det bättre att ha den i en rörlig bild istället för att frysa videon. Låt videon rulla på!

Undvik även att ha med faktarutor. En highlightvideo är till för att visa vad du kan göra inom din sport. Du kan ha med en startsida med ditt namn, klubblag, division och sport för att presentera dig lite. Resterande statistik och prestationer som du inte kan visa i dina klipp bör du inte ha med i din video. Du kan istället ha med de i en flytande text i beskriviningen av videon eller på din profil hos argenturen. Här kan du se några av våra spelares profiler!