University Spotlight – UNC at Chapel Hill

University of North Carolina examen dag "UNC" "The Carolinas" "graduation" "examen"

Instagram @uncchapelhill

University of North Carolina at Chapel Hill

Vår första University Spotlight är för University of North Carolina at Chapel Hill, även känt som UNC och The Carolinas. Det ligger i North Carolina och grundades 1789. UNC at Chapel Hill var det första statliga universitetet i USA och är rankat bland ett av världens ledande researchs universitet. University of North Carolina är regelbundet rankat som den bästa skolan när det kommer till värdet på den akademiska kvaliteten jämfört med andra statliga skolorna då de är medlem i det prestigefyllda Association of American Universities. Idag erbjuder universitetet 78 olika kandidatutbildningar, 112 masterutbildningar, 68 Doktor utbildningar samt 7 professionella examensprogram genom dess olika 14 skolor.

University of North Carolina at Chapel hills campus under skoltid

Instagram @Uncchapelhill

I en ranking av världens 1750 bästa research universitet så är UNC rankat på 41:a plats. Medans i rankningen bland de Amerikanska statliga campus är de rankade på 7:e plats. The Carolinas hade 2,500 internationella studenter från över 100 olika länder inskriva under höstterminen 2021.

Fun fact: Chapel Hills brandmän har varit klädda i den traditionella Carolina blåa färgen istället för den traditionella röda färgen sedan 1996.

Spotlight

Deras maskot är en Tar Heel och jämfört med andra skolor hade UNC inget djur som en maskot. Det ändrades 1924 efter ett tufft år för det Amerikanska fotbollslaget. Idén att använda en bagge (Ram) kom från smeknamnet av deras stjärn fullback Jack Merrit som var känd som “the Battering Ram”.

The Carolinas är del av NCAA D1 där de tävlar i Atlantic Coast Conference. De har 28 varsity program, varav 15 är damsporter och 13 är herrsporter.

UNC at chapel hill fotbollslag har vunnit flest championships i college historia

Instagram @uncchapelhill

UNC har vunnit 48 NCAA Championships varav damfotbollslaget har vunnit 21(!!) av dem. Utöver det har UNC även vunnit 11 andra National chamiponships. UNC women’s soccer team har vunnit fler NCAA Championships än något annat lag i collegiate sports historia (21). UNC’s tennislag vann Nationals 2023.

UNC at chapel hill tennis lag vann nationals 2023

Instagram @Uncchapelhill

Mia Hamm (fotboll), Monique Hennagan (Track&field), Micheal Jordan (Basket) och Tobin Heath (fotboll) är några kända namn som spelade och studerade på UNC.

 

Vill du se vad dina chanser för college kan du fylla i en intresseanmälan för vår kostnadsfria utvärdering här!

Du kan även läsa mer om processen till college här!